De Veldmaat Bruist

Onze Geschiedenis

 

Vanaf 1994 groeide De Veldmaat Bruist uit van een gezellige zeskamp tot een niet meer weg te denken feestweekeinde voor jong en oud. Jarenlang tekende fietscrossvereniging  DVO voor het Veldmaatse festijn, de laatste edities in samenwerking met de stichting BMX Events. Hierbij ondersteund door de Veldmaatse inwoners en ondernemers. Na de bestuurswisseling bij DVO eind 2013  leek de toekomst van De Veldmaat Bruist even aan een zijden draadje te hangen. Het nieuwe bestuur gaf namelijk te kennen zich helemaal op het fietscrossgebeuren te willen concentreren en, te stoppen met de organisatie van het jaarlijkse feest. Op dat moment was de grote vraag: wie organiseert De Veldmaat Bruist 2014?

De Veldmaat zou De Veldmaat niet zijn als daar niet een oplossing voor zou worden gevonden. En dus stond er een groepje ondernemers en vrienden van De  Veldmaat op die samen de schouders eronder zetten. Zij smeedden plannen voor een nieuwe start van De Veldmaat Bruist.

Het motto:

“Vóór de Veldmaat en dóór De Veldmaat”

 

De organisatie:

Het bestuur bestaat op dit moment uit:

Pim Vaanhold                      Voorzitter
Anneke de Monnink           Penningmeester
Gijs Azink                             Secretaris

Het bestuur wordt ondersteund door de verschillende commissies alle op vrijwillige basis.


Contact:

Pim Vaanhold E-mail bestuur@develdmaatbruist.nl tel. 06-50858986

 

Onze doelstelling:

Is om een laagdrempelig feest neer te zetten voor een zo breed mogelijk publiek.

Het is niet onze bedoeling om echt groter te worden, maar wel om samen een feest te organiseren waar de hele Veldmaat + iedereen die zich daarmee verbonden voelt, naar toe wil.

Het leukste, grootste en beste buurtfeest van Haaksbergen zou wel een goede omschrijving zijn van onze ambities. Als nieuwe organisatie bevinden we ons nog steeds in een opstartfase. Mocht er sprake zijn van opbrengsten dan zullen deze voorlopig ten goede komen aan de kwaliteit, laagdrempeligheid en continuïteit van het feest, maar later ook aan doelen binnen de Veldmaatse gemeenschap.

Hoe doen we dat?

De evenementen, kinderspelen, fancy fair etc. worden door een groot deel bekostigd uit sponsoring afkomstig van lokale bedrijven die ons een warm hart toedragen.

De organisatie van dit alles is natuurlijk ook onmogelijk zonder vrijwilligers. Naast het bestuur en de commissieleden zijn er altijd nog een heleboel mensen nodig voor opbouw, bardiensten, ondersteuning van spellen etc. Als bestuur vinden we het belangrijk dat het ook voor onze vrijwilligers gezellig is om mee te helpen aan dit evenement.

Dus lijkt het je leuk om alleen, of met een groep mee te helpen stuur dan even een mailtje naar: vrijwilliger@develmaatbruist.nl